Over ons

BrightBox – So open, so inspiring

Een expertisecentrum voor daglichtloze meerlagenteelt ofwel city farming. Dat is BrightBox. Door het ideale groeirecept voor een plant te bepalen –licht, lucht, temperatuur, voeding, water en substraat- bereiken we het beste resultaat voor de klant. Een hogere opbrengst, bijvoorbeeld. Een lagere kostprijs, snellere teelt, betere kwaliteit of lekkerdere smaak. Wij onderzoeken, produceren, leiden op en delen onze kennis. Uniek in Europa. In een gesloten omgeving openen wij de toekomst van voeding.

Waarom BrightBox?

In 2050 is er 70% meer voedsel nodig dan nu, zo voorspellen onderzoekers. Omdat de wereldbevolking groeit tot 9 miljard inwoners, ook omdat de welvaart wereldwijd stijgt en mensen meer en anders gaan eten. 80 procent van de geschikte grond voor land- en tuinbouw is al in gebruik. Bovendien verandert het klimaat; overal ter wereld gaan oogsten verloren door extreme weersomstandigheden.

Er zijn dus nieuwe, efficiënte productiemethoden nodig. Zoals daglichtloze meerlagenteelt. Hiermee kun je produceren daar waar de mens is. Waar ook ter wereld, in welk klimaat dan ook. Verse, gezonde en lekkere groenten en fruit zijn daardoor altijd dichtbij. Geproduceerd op een duurzame manier, zonder CO2-uitstoot en zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. In een gesloten ruimte onder ideale groeiomstandigheden krijgen ziektes immers weinig kans.

Samenwerking

BrightBox is een initiatief van Botany, HAS Hogeschool en Philips, in nauwe samenwerking met Provincie Limburg. De initiatiefnemers hebben alle drie jarenlange ervaring in daglichtloos telen. Samen hebben we kennis opgebouwd in ongeveer 250 gewassen. Deze kennis is gebundeld in BrightBox. Doordat we alle expertise in eigen huis hebben, kunnen we innovaties sneller, beter en tegen lagere kostprijzen naar de markt brengen. BrightBox richt zich op onderzoek, productie, opleiding en kennisdeling.